Pain of Salvation bjuder på unik konsert i Eskilstuna

6:46 min

Den nya skivan präglas av den livshotande sjukdom sångaren och gitarristen Daniel Gildenlöw drabbades av för några år sen.

Gruppen gör en unik konsert på Lokomotivet i Eskilstuna tisdagen den 28 mars. Gruppen spelar sällan i hemstaden eftersom det, enligt Gildenlöw, inte finns något ”underlag”. De har spelat i stan några gånger genom åren, men det har inte kommit tillräckligt med folk. 

P4 Sörmland träffar honom inför spelningen i Barva utanför Eskilstuna där han bor med sin fru och barn. 
 
– Det ska bli jättekul faktiskt. Det är lite pirrigt just av den anledningen. Dels kommer det komma folk man känner förstås och det kommer troligtvis bli en mindre publik än vad vi är vana vid. Det blir mer intimt då. Jag tycker ju om det. Jag vill gärna känna mig så naken och exponerad som möjligt på en scen, säger Daniel Gildenlöw.

Gruppen avslutade nyligen sin Nordamerikaturné som inleddes i vintras i samband med att gruppens senaste skiva, In the passing light of day, släpptes den 13 januari.

När intervjun görs är det vår och det blåser lite kallt när undertecknad och Daniel Gildenlöw går längs en grusväg på tomten där familjen Gildenlöw bor. Livet i naturen börjar vakna så smått. Men livet var annorlunda för honom för tre år sedan.

Han drabbades i januari 2014 av streptokocker grupp A, som kan orsaka livshotande infektioner. Han tvingades operera ryggen och låg på sjukhus och undrade om han skulle överleva. Den senaste skivan präglas starkt av sjukdomsvistelsen.

Men Daniel Gildenlöw och hans familj tog sig igenom den svåra tiden. Han kastade av sig de vita sjukhuskläderna när vinter blev vår och han började lära sig leva igen.

– Det var ett av de mest minnesvärda åren jag har varit med om. Minnesvärt är bra. Man lär sig mycket och jag känner att vi kom närmare varandra som familj genom det som hände, säger Daniel.