Wernersson (C) slutar som kommunråd i Falkenberg

2:18 min

Mari-Louise Wernersson (C) lämnar kommunpolitiken för att satsa på riksdagen: Jag vill tillsammans med Annie Lööf få ett nytt ledarskap för Sverige, säger hon till P4 Halland.

Mari-Louise Wernersson (C), som är kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg, ställer inte upp för omval, men sitter kvar mandatperioden ut.

Det avslöjade hon på en presskonferens på till tjänsterum i Stadshuset. Hon berättar också att skälet är att hon ska satsa på riksdagen.

– Jag är inne på mitt tolfte år som kommunstyrelsens ordförande men jag känner att det är dags att lämna över till nya krafter, säger Mari-Louise Wernersson till P4 Halland.

Hon kommer nu att kandidera för en riksdagsplats, berättar hon i dag.

– Jag känner att jag vill till riksdagen och tillsammans med Annie Lööf få ett nytt ledarskap för Sverige, säger Mari-Louise Wernersson (C). 

Vad vill du göra i riksdagen?

– Jag tycker politik är jätteroligt, och det är många stora frågor vi står inför. Jag står upp för öppenhet och brinner för de här frågorna.

Vad vet du om din roll i Centerpartiet på riksdagsnivå framöver, vad kan du räkna med för ansvar där?

– Det har jag ingen aning om. Det är ett första steg i dag där jag berättar om mitt intresse och säger att jag vill kandidera och jag ta en plats i riksdagen efter valet 2018.

I Halland har Centerpartiet en plats i riksdagen, som Ola Johansson haft de senaste åren. 

– Jag tänker kampanja för att vi får fler mandat, så vi blir fler halländska centerriksdagsmän.

Wernersson ser tillbaka på sin tid som kommunstyrelsens ordförande med stolthet. 

– Jag är oerhört stolt över den utveckling vi har av Falkenbergs kommun där vi har tillväxt och bra företagsklimat och ett fantastiskt näringsliv och föreningsliv. Det är vi tillsammans som gör den här utvecklingen.