Hockey

Rögle räddade SHL-kontraktet efter stor dramatik

0:31 min

Rögle spelar SHL-ishockey även nästa säsong. I den andra förlängningsperioden sköt Felix Schütz segermålet till gästerna som vann med 5–4 mot Karlskoga.

Med fem minuter kvar av den femte perioden hittade Jack Connolly med en passning bakom mål fram till Felix Schültz som sköt 5–4 till Rögle. Kvällens seger var fjärde raka för Rögle som därmed spelar i SHL även nästa säsong.

I slutet av den tredje perioden såg det ut som att Rögle skulle greja kontraktet redan under ordinarie speltid. Med blott 2.30 kvar av den sista perioden utnyttjade Daniel Sylwander ett misstag i Karlskogaförsvaret och gjorde 4–2 till Rögle.

Men hemmalaget replikerade omgående, bara sekunder senare reducerade man genom Simon Mattsson som i öppet nät placerade in 3–4. Och med 17 sekunder kvar av den sista perioden kom också en kvittering. Efter stort offensivt tryck gjorde Theodor Lennström 4–4, snyggt assisterad av Victor Ejdsell.

Rögle hade kommandot stora delar av matchen. I början av den tredje perioden utökade man till 3–1 sedan David Åslin dragit på sig bevakning, rundat målvaktsburen och spelat till Sebastian Collberg. Den sistnämnde drog till direkt och bombade in gästernas tredje mål i matchen.