Elcyklar för över miljonen stulna

2:35 min

På torsdagsförmiddagen upptäcktes att det varit ett inbrott i en lagerlokal på Amiralsgatan i Halmstad. Elcyklar för över miljonen stals.

Tjuvarna hade klippt upp ett lås till lokalen och där stal de ett 80-tal elcyklar till ett försäljningsvärde av ca 1,2 miljoner kronor.

Bo Ny driver företaget Elhjulingen i Halmstad som drabbades av stölden. Han berättar att han upptäckte stölden på morgonen när han skulle hämta fyra cyklar som skulle monteras ihop.

– Då upptäckte jag att det var tomt i lagerlokalen, säger Bo Ny till P4 Halland.

Det är klart att det blev en till viss del chockartad upplevelse eftersom det var smockfullt i lokalen tidigare, nu var det helt soprent.

Det som stulits var ett 80-tal elcyklar, av märket Tailwind, värda sammanlagt drygt 1,2 miljoner kronor efter försäljning i butik. 

– Så det var naturligtvis ett stort avbräck för oss mitt i den tiden när man köper cyklar, säger han.

Företaget importerar alla cyklar från en fabrik i Kina och nu ska företaget prata med försäkringsbolaget och försöka köpa in nya cyklar så fort som möjligt.

– Normalt är det tre månaders beställningstid. Om det inte finns möjlighet att förkorta den, det är det jag undersöker naturligtvis.

Polisen rubricerar händelsen som grov stöld.