Blir en sjätte match – Leksand tog sista chansen

1:33 min

Leksand var piskade att vinna kvällens match mot Mora – och de tog den. 
– Vi räckte inte till, säger Moras Mattias Brome.

Mora hade chansen att i den femte kvalmatchen borta mot Leksand avgöra och ta sig till SHL-spel nästa säsong. Istället tog hemmalaget sista chansen. 

6 200 åskådare hade tagit sig till arenan, och de fick se en inledning som präglades av högt tempo. Hemmalaget var piskade att vinna för att inte försvinna från SHL-spel nästa säsong, och första perioden var just Leksands.

Sju minuter in i matchen hade Jon Knuts ett friläge men sköt utanför.
Men målet skulle komma. I den femtonde minuten var det just Jon Knuts som var framme. Han klippte till från vänster tekningscirkel och bakom en skymd Christian Engstrand kunde pucken smita in via stolpen – 1-0. 

I den andra perioden skulle hemmalaget spela ut det gästande laget, och utöka ledningen två gånger om. Målen gjorde Eric Castonguay och Mattias Ritola. 

Mora skulle dock reducera, Matt Bailey fick in pucken via en styrning. Många förväntade sig att bortalaget skulle sätta full fart framåt efter reduceringen men matchen var jämn.   

I den tredje perioden skulle Leksand utöka – igen. Det var Jon Knuts som direkt efter en tekning fick in pucken och gjorde sitt andra mål för kvällen. 

Leksand fick två utvisningar emot sig på kort tid och spelade med en man mindre, det utnyttjade Mora – Pierre Engvall bombade in pucken i mål och reducerade till 4-2. 

Målet räckte inte hela vägen och matchen slutade 4-2 till hemmalaget som tog sista chansen.

– Egentligen så grundar sig allt vårt spel hur vi agerar i närkampsspelet och där är vi riktigt bra i dag, säger tremålsskytten Mattias Ritola.

Och inför den sjätte matchen mot Mora säger han så här:

– Jag tycker vi har gjort bättre matcher borta än hemma. Det spelar ingen roll vilken is vi står på, det ska bli grymt kul att åka upp dit. 

Moras Mattias Brome var helt klart missnöjd med lagets insats. 

– Jag tycker inte vi spelade bra i dag. Leksand är mycket bättre än oss och vi räcker inte till.

Leksand har nu reducerat till 2-3 i matcher och på lördag spelas det en ny och sjätte match i dalarna – då i Mora.