MUSIKPLATS STOCKHOLM

Stockholmsbandet öppnar för Aerosmith

16 min

Hårdrocksgruppen Eclipse hyllas för nya albumet. I kväll fredag väntar turnépremiär i Stockholm och sedan stor Europaturné. Nu är det också klart att de öppnar för legendariska Aerosmith på deras gig i Spanien.

Det är lite som lugnet efter stormen före stormen när Erik Mårtensson och Magnus Henriksson från Eclipse gästar Musikplats Stockholm.

På tre mycket intensiva månader har de spelat in albumet Monumentum. Skivan har just släppts och tokhyllas nu i massor av recensioner, både i Sverige och utomlands.

– När man får så fantastiska recensioner som vi fått, från runt om hela världen faktiskt, så är det ju fantastiskt. Helt otroligt, säger sångaren Erik Mårtensson. 

Bandet gläds givetvis åt all positiv respons och är taggat på att nu ge sig ut på stor turné i Europa. Det är ett späckat turnéschema med spelningar i bland annat Tyskland, England och Spanien - där det i sommar dessutom väntar öppningsgig för självaste Aerosmith.

– Steven Tylor (sångare i Aerosmith reds. anm.) är ju en av de bästa frontmännen jag har sett. Han är helt makalös både sångmässigt och som entertainer, säger Magnus Henriksson.

Eclipse bildades i Stockholm 1999 mycket influerat av band som AC/DC. Genom åren har de arbetat fram ett eget sound som rönt mer och mer uppmärksamhet. I fjol valde de också att medverka i Melodifestivalen där de nådde en bredare publik. 

– Vi gör heavy metal med väldigt poppiga sångmelodier. Vi har karvat ut vår nisch i det här och är absolut inte intresserade av att vara en kopia på något annat, förklarar de i intervjun.

På fredagkvällen väntar turnépremiär för Eclipse hemma i Stockholm på Fryshuset Klubben.

– Det är alltid kul att spela i Stockholm. Det är viktigt att det går bra hemma och därför känns det extra speciellt, säger Erik Mårtensson.

Mer om Musikplats Stockholm här