Kastades av från tåget - trots sommarkort

Flera resenärer har i sommar blivit avkastade från öresundståget för att de glömt dra sitt så kallade sommarkort på hemresan. Kerstin Johnsson i Oxie är rasande på Skånetrafiken, sedan hon och hennes vänner till slut blev avhysta av polisen för att de glömde dra sommarkortet på hemresan från Helsingborg.

– Har man ingen biljett eller åker snålskjuts är det en sak. Men resan var ju betald, säger Kerstin Johnsson. 

Kerstin Johnsson och hennes vänner hade dragit sommarkortet på vägen till Helsingborg och Helsingör, men visste inte att man också måste dra kortet på hemvägen. I Landkrona kom kontrollanten.

– Jag tycker att Skånetrafiken skulle sagt att till nästa gång så vet ni att ni måste registrera varje gång – då hade vi gjort det, säger Kerstin Johnsson.

Enligt Jonas Westerdahl, biträdande försäljningschef på Skånetrafiken, kan man åka med tåget om man snabbt hinner ut på perrongen och dra sitt kort för att få en biljett. Men det hann inte Kerstin Johansson och hennes vänner.

– När de inte klarade att ta sig till biljettautomaten och lösa biljetten struntade de i det för att de inte ville ta nästa tåg. Där av fastnade man i en negativ kommunikationsspiral som tyvärr gick så långt att man tillkallade polis.