Elitpolisstyrka i Bangladesh förde bort hennes bror

7:23 min

Elitpolisstyrkan RAB i Bangladesh har legat bakom flera grova övergrepp. En av dem som blivit brutalt bortförd är läraren Yasin Talukder. Ögonvittnen har berättat att det var just RAB som tog honom.

Mer om det här i Studio Ett i eftermiddag

– "Letar ni efter mannen som satt i bilen? Han blev just kidnappad av uniformerade män i en svart minibuss", så berättade en biljettförsäljare på den trafikerade gatan i Dhaka för mig, säger systern till Yasin Talukder. 

När 35-årige Yasin Talukder fördes bort den där julidagen förra året förändrades livet helt för henne. Enligt ögonvittnen var det elitpolisstyrkan RAB som tog med honom.

Systern beskriver Yasin som en familjefar med en fyraårig son. Hon bor i Liverpool och är matt efter månader av ovisshet. Systern tillhör en akademikerfamilj som reser med dubbla medborgarskap mellan Storbritannien och Bangladesh.

En person har uppgett för deras mamma att han sett hennes bror i en fängelsecell bland 40 andra män. Han verkade lugnare än de andra som höll på att bli galna i fångenskapen, var informationen familjen fick.

Systern har försökt få hjälp av brittiska regeringen, men tycker inte att den gjort tillräckligt.

– Då skulle de ju hitta Yasin och få hem honom.

Tror du att han är vid liv?

– Jag vet inte. Jag är rädd, för jag vet inte. De säger att de ska släppa honom, sedan säger elitpolisstyrkan RAB att de inte har honom, sedan säger brittiska representanter är det något som hindrar att han blir fri. Ingenting av det utgör en garanti för att han är i livet. Så länge jag inte får höra hans röst har jag ingen aning, säger systern.