Mats-Johan Adner (M) lämnar sina politiska uppdrag

3:38 min

Moderate kommunpolitikern Mats-Johan Adner i Sundsvall lämnar sina politiska uppdrag efter granskningen av representation med dyra middagar, där Adner deltagit.

Beskedet kommer efter att SVT Nyheter Västernorrland granskat Svenska Kommunförsäkrings ABs representation med dyra middagar, där Adner är en av de som deltagit. Enligt SVTs granskning var Adner en av de som var med när tolv personer åt middag på en restaurang i Luxemburg för cirka 1500 kronor per person, totalt kostade middagen 17 600 kronor.

Mats Adner berättar nu alltså att han väljer att lämna partiet.

– Den fokusering som varit på mig som person har varit helt orimlig. De nättroll och andra som håller på att attackera mig har gjort att jag inte tycker att det här är någonting för mig att hålla på med. 

– Dessutom känner jag att jag blir en belastning för mitt parti. Därför har jag också begärt utträde ur partiet. 

Fokuseringen på mig som person har varit helt orimlig. 

Hur har du blivit utsatt som person under den här tiden?

– Man förväntar sig nästan en spottloska i ansiktet när man går på stan. Det är orimligt för den "lilla" förseelse man gjort när man varit på middagar. Ni kan inte inbilla mig att någon annan politiker eller tjänsteman hade sagt nej tack och gått därifrån. Men jag har blivit utsatt för att jag har svarat media. Jag har ringt upp, konstaterar Mats-Johan Adner.

Ni är hyenor. När ni ser minsta blodsdroppe så kastar ni er över en.

Adner ska dessutom enligt SVT skickat ett sms där han bland annat kallar en SVT-medarbetare för "jävla hyena".

– Det är så man benämner media i många sammanhang. Att ni är hyenor. När ni ser minsta blodsdroppe så kastar ni er över en. Det känner jag att jag blivit utsatt för. 

 – Jag tyckte det kändes bra. Det var rätt i det sammanhanget. 

Så här i efterhand då. Kan du tycka att det blev felaktigt uttryckt?

– Nej, det tycker jag inte. Jag tycker absolut det är helt riktigt. Om ni lyssnar på vad folket säger om media så hade ni kanske börjat tänka igenom hur det kommer sig att folk eller jag kallar er det andra tänker men inte säger, säger Mats-Johan Adner.