Daniel Björnquist: Folk stoppar mig på stan

13 min

Hemmapremiär för AFC Eskilstuna på lördag mot Örebro – en match som blir extra speciell för ytterbacken Daniel Björnquist.

AFC förlorade den allsvenska premiären borta mot Sundsvall i söndags med 3-1 och nu på lördag är det dags för hemmapremiär mot Örebro.

En minst sagt speciell match för AFC-backen Daniel Björnquist som är uppvuxen i Örebro och som kom till Eskilstuna från just Örebro inför den här säsongen.

– Det är klart det kommer bli väldigt speciellt då jag spelat i klubben i många år. Det kommer bli mycket känslor, säger Daniel Björnquist.

Sedan tillägger han:

– När jag var liten grabb gick jag upp och ställde mig i klacken och hejade på.

Björnquist har så klart bra koll på Örebro efter sina år i klubben och han kommer dela med sig av tips till sina lagkamrater.

– Klart jag har bra koll på många spelare, jag har lite tips och tricks som jag ska dela med mig av.

Eskilstunabor som P4 Sörmland träffat på stan ser fram emot att få se herrallsvensk fotboll på Tunavallen för första gången sedan 1964. Och Daniel Björnquist märker av intresset när han rör sig runt om i Eskilstuna.

– Folk har stoppat mig på stan och tycker det är roligt att det ska dra igång, att de är spända på att det ska dra igång och det är kul, säger han.

Du kan höra AFC-Eskilstuna mot Örebro direkt i Sveriges Radios app eller här på webben med start 15.55 på lördag.