Programtips P3

Måndag 17 april i Musikguiden i P3 med gästredaktör: Dotter

Kl. 21.03-22.00.
Dotter är P3-bekant sedan 2014 när hon släppte sin första singel "My flower" och nu senast har hennes låt "Evolution" spelats mycket i kanalen. Vid sidan av sitt soloprojekt skriver hon också låtar åt andra artister, till exempel var hon med och skapade Mariettes senaste Melodifestival-låt "A million years". Dotter är gästredaktör i Musikguiden i P3 måndag 17/4, tisdag 18/4 och onsdag 19/4 kl 21.03.

I Musikguiden berättar Dotter om sin utveckling som artist och låtskrivare. Resan startar i musikstaden Arvika där hon växte upp och började skriva låtar till sitt eget tjejband redan som 10-åring. När hon senare besökte populära Arvikafestivalen tog drömmarna fart om att själv stå på stora scener en dag.

Artistnamnet Dotter är en blinkning till "moder jord" och Johanna Jansson, som hon egentligen heter, brinner för miljö- och djurrättsfrågor men också livets mystik, det där vi känner men inte alltid kan ta på eller förklara med ord.

Om Musikguiden i P3 med gästredaktör
Varje vecka tar en artist över Musikguiden i P3 som gästredaktör. Under tre program, på måndagar, tisdagar och onsdagar, får lyssnarna höra det personliga urvalet, musiken som formade dem och de viktigaste låtarna. Hör berättelserna bakom musiken från artisterna själva.

Musikguiden i P3 med gästredaktör sänds måndag-onsdag kl. 21.03.