Spendrups: Chauffören försökte stoppa kaparen

2:24 min

Spendrups bekräftar att lastbilen som kapades tidigare under dagen och körde in i en folkmassa på Drottninggatan är deras.

– Chauffören försökte stoppa kaparen, säger Mårten Lyth, kommunikationschef.

Bryggeriföretaget Spendrups kommunikationschef, Mårten Lyth, säger att företaget har varit i kontakt med chauffören som körde lastbilen som blev kapad. 

– Han berättar att han i samband med en leverans till en restaurang i centrala Stockholm, i närheten av Drottninggatan, går ut bakom bilen för att börja avlastning när en maskerad man, som han upplever det, hoppar in i förarhytten och börjar köra i väg med bilen. Han försöker stoppa honom och blir då påkörd av bilen, inte allvarligt, men han blir ändå påkörd och bilen fortsätter iväg bort längst Drottninggatan.

Hur har det gått för chauffören?

– Vi har pratat med honom och han är chockad som vi alla är, men han verkar förhållandevis oskadad och han är med polisen, säger Mårten Lyth.

Hur fortsätter ert samarbete med polisen? 

– Dels så har vi löpande kontakt med polisen men det är också viktigt för oss att vi sätter in stöd till chauffören, anhöriga och medarbetare kring det här för alla är i djup chock.

Hur känns det att det är en av era lastbilar?

– Det är fruktansvärt och så himla overkligt. Jag tror vi alla är chockade och illa berörda både av att det är vår bil men framför allt över hela attacken.

Ser ni någon anledning att se över era säkerhetsrutiner? 

– Ja, i en sådan här händelse måste vi givetvis titta på våra säkerhetsrutiner. Vi har bra säkerhetsrutiner, men uppenbarligen kan en bil stjälas på det här sättet, säger Mårten Lyth, Spendrups kommunikationschef.