Historisk poäng i hemmapremiären för AFC Eskilstuna

0:20 min

Historiska hemmapremiären slutade med en poäng för AFC Eskilstuna mot Örebro.
– Vi förtjänade tre poäng, säger hemmalaget Daniel Björnquist.

Det hade samlats dryga 4 000 åskådare på Tunavallen när AFC Eskilstuna hade hemmapremiär för första gången i allsvenskan, och det var Örebro som stod som gäst. 

Inledningsvis var det en match som vägde jämnt, men allt efter som kopplade hemmalaget ett grepp om matchen och radade upp chans på chans.

AFC Eskilstuna-spelaren Omar Edari var närmast ett ledningsmål – det med ett skott utanför Örebro-målvakten Oscar Janssons högerstolpe, men första halvleken slutade mållöst. 

Med bara tre minuter in i andra halvleken kom det historiska målet för AFC Eskilstuna. Mohamed Buya Turay kom igenom och kunde rulla in bollen bakom Jansson.

Men Örebro kom igen, Filip Rogic kvitterade till 1-1 i den 65:e matchminuten. 

Med bara tre minuter kvar av ordinarie matchtid kom vad man trodde ett avgörande mål för AFC Eskilstuna. Turay skulle bli tvåmålsskytt när han snor bollen framför Brendan Hines-Ike och Jansson – och i öppet mål kunde rulla in bollen. 

– Olyckligtvis på slutet så gör de 2-1 efter något kommunikationsfel med backlinjen och målvakten, säger Örebro-spelaren Filip Rogic. 

Men det var inte slut där.

På tilläggstid skulle Örebro komma igen. Kennedy Igboananike hittade en lucka vid första stolpen och satte kvitteringen.

– Men vi lyckades göra 2-2 så grabbarna ska ha en eloge, vi kämpar och får med oss en poäng, Rogic.

Hemmalagets högerback Daniel Björnquist var inte lika glad efter slutsignalen. 

– Det känns tungt och vi är i första halvlek är det klart bättre laget och ska jag summera allt så förtjänade vi tre poäng. 

Det blev en historisk poäng för AFC Eskilstuna i mötet med Örebro som slutade 2-2.