Alla döda är identifierade

Det var två svenska, en belgisk och en brittisk medborgare som miste livet i det misstänkta terrordådet i Stockholm. Det uppger polisen vid en pressträff.

Samtidigt berättar polisen att den misstänkte gärningsmannen skulle utvisas från Sverige, men utvisningen kunde inte verkställas.

Nu kommer också uppgifter från Aftonbladet och Expressen om att ytterligare en person har anhållits, misstänkt för inblandning i attentatet i Stockholm i fredags.

Den misstänkte gärningsmannen som greps i fredags hade sökt uppehållstillstånd i Sverige men fått avslag. Ärendet överlämnades från Migrationsverket till Stockholmspolisen, men då avvek personen.

Det följde inte med några särskilda uppgifter från Migrationsverket eller Säkerhetspolisen. Den 24 februari efterlystes mannen som avviken, skriver TT.

Polisens biträdande kommenderingschef Jan Evensson säger på pressträffen att polisen har förstärkt bevakning på flera platser i landet.

--Det är ett målmedvetet arbete i vår insats. Våra huvudpunkter är att förhindra nya brott och skapa trygghet, säger Jan Evensson.

--Vi har gjort cirka 500 förhör, vi har ett 40-tal digitala bevis, främst filmer som kommit in.

Efter beskedet igår att misstankarna mot den anhållne har stärkts har polisen blivit mer förtegen om utredningen. Det beror med största sannolikhet på att fokus ligger på förundersökningen.

Fler förhör ska hållas, 39-åringens rörelser under fredagen ska kartläggas liksom hans kontakter med andra. Men polisen bekräftade tidigare i dag att två personer har hämtats till förhör under morgonen efter ett tillslag av Nationella insatsstyrkan i Sollentuna.

--Vi genomför en mängd insatser där vi kontrollerar personer och håller förhör. Det är för att klargöra om det har bäring på utredningen eller inte, säger polisens presstalesperson Kjell Lindgren till TT.

Polisen har gjort ytterligare minst två tillslag under gårdagen där vittnen kunde se att flera personer fördes iväg.

Tio personer vårdades fortfarande med skador de ådrog sig vid fredagens misstänkta terrorattack, uppger Stockholms läns landstings pressjour. Fyra är allvarligt skadade och två av dem vårdas på intensivvårdsavdelning. Sex, varav ett barn, vårdas för lättare skador.