Tjejer inspireras till företagsamhet

1:45 min

Att kunna jobba med det man älskar. Det är omkring 30 tjejer i Blekinge intresserade av. Därför arbetar de under två dagar med idéer och inspiration.

Almi Företagspartner med stöd av innovationsmyndigheten Vinnova vill stimulera till att fler unga arbetar med att utveckla sina passioner, intressen och idéer för att kanske ta fram företagsidéer, tjänster eller produkter.

Med start i Karlshamn idag och med fortsättning i Karlskrona imorgon, ska omkring 30 tjejer i åldrarna 15-19 år arbeta med problemformuleringar, idégenerering och att testa på ny teknik som inspiration.

Inspiratörer på plats
Det är inte bara teknik som ska inspirera. Under båda dagarna deltar även personer som gjort verklighet av sin idé. Idag var det humoristiske vloggaren Kristina "Keyyo" Petrushina. Keyyo har omkring 350 000 prenumeranter på sin Youtube-kanal och sammanlagt mer än 60 miljoner visningar. Hon har gjort verklighet av sin idé och syns nu bland annat i TV som programledare.

– Jag vill peppa igång andra och kanske göra det lite lättare att gå igenom en liknande resa som min egen, säger Kristina Petrushina.