Oppositionen har lämnat in en officiell protest i Turkiet

1:24 min

I Turkiet fortsätter protesterna mot resultatet i söndagens folkomröstning. I dag har parlamentets näst största parti lämnat in en officiell protest med krav på att folkomröstningen ogiltigförklaras.

Det är sekulära CHP som i dag formellt har lämnat in en begäran om att få folkomröstningen ogiltigförklarad med hänvisning till oegentligheter.

Partiet hänvisar de ostämplade röstsedlarna som godkänts.

Tidigare uppgifter har talat om 2,5 miljoner röstsedlar som godkänts som "ja-röster" trots att de saknar en obligatorisk kontrollstämpel som stämplas i vallokalen.

Om antalet stämmer skulle det innebära att utan de ostämplade röstsedlarna, skulle ja-sidan inte vunnit.

Samtidigt köar i dag hundratals människor till valkommissionens lokaler i Ankara och Istanbul för att lämna in sina egna protester mot resultatet.

Högsta valnämnden har sagt att de ostämplade rösterna ska godkännas och både president Erdoğan och premiärminister Yildirim säger att folkomröstningen var en demokratisk succé.

Erdoğan har också anklagat de internationella valobservatörer som kritiserat folkomröstningen för att ha kommit med en politisk, västerländsk agenda.

Utsikterna för oppositionen att få valet underkänt är mycket små.

Men även om protesterna är många reagerar ännu fler som Hariey i Diyarbakir som säger "det där berör inte mig, det är ovanför mitt huvud och vad kan jag göra?".

– Jag hoppas ändå att det ska bli bra för landet i slutända, säger hon.