30-tal bilar prickiga av färg efter färjemålning

1:36 min

Minst 30 bilar och dessutom flera fastigheter i Lysekil har blivit nedstänkta av gul målarfärg i samband med att en färja målades om.

– Jag har en bil som bara är ett år gammal, så det var inte speciellt kul att få färg över den, säger Andreas Hellström till P4 Väst.

För en dryg vecka sedan så målades en färja med gul färg på ett varv i centrala Lysekil. Men all färg hamnade inte på skrovet. Färgen spreds med vinden till åtminstone två bostadsområden i närheten och fastnade då på fastigheter och på bilar.

P4 Väst har pratat med två bostadsrättsföreningar som säger att minst mellan 30 och 50 bilar har blivit färgade av gula prickar.

Prickarna syns inte överallt, men på flera bilar och fastigheter syns den gula färgen tydligt. 

Nu i veckan har ett möte med bland annat föreningarnas ordföranden och måleriföretaget hållits och planen är att företaget ska stå för kostnaderna att tvätta av alla bilar och fastigheter.

Men inget är helt klart än så länge, säger en av ordförandena.

– Nu drabbades inte min bil värst, men jag har sett bilder på de som bor och har bilarna på parkeringen och det ser inte särskilt roligt ut, säger Andreas Hellström. 

Kostnaden för att tvätta rent en bil från de gula prickarna uppskattas till flera tusen kronor.

Polisen har också fått in minst en polisanmälan med anledning av det inträffade. Men polisen har inte börjat utreda den än.