Julia Viktoria är finalist nummer två i P4 Nästa Gävleborg

3:50 min

Julia Viktoria släppte sin första singel ’I’ll Do It For You’ i höstas. Hon har vunnit priset som Årets Nykomling på Local Hero- galan i februari, sjungit på Bandy VM och hennes låt har spelats på olika radiostationer runt om i Sverige.

Julia Viktoria är en mogen tonåring som har valt att följa sin egen dröm. Julia Viktoria var 14 år när hon började skriva egna låtar, 15 år när hon släppte sin första singel och nu rasar det ut texter och låtar. Att skriva låtar är ett sätt för Julia Viktoria att bearbeta sorg, besvikelse och ett dåligt självförtroende men det är också ett sätt att uppmuntra andra unga att tro på sig själva och våga vara sanna. Det är också så klart starten på hennes dröm, att bli artist med egna låtar. 

Julia Viktoria hämtar mycket av inspirationen till låtarna från sina egna erfarenheter. Hon var 11 år när hon flyttade från Stockholm till Sandviken. En ålder då det inte är så lätt att få kompisar och komma in i tjejgänget. Skolan var en jobbig tid som hon hela tiden fick fajtas och kämpa med.

”Det är inte lätt att vara ung i dag. Jag vet precis hur jobbigt det kan vara när man inte riktigt känner att man passar in”, säger Julia Viktoria.

Nu har hon skrivit låten Colors, som är en pop ballad full med sorgsen längtan.

”Jag skrev den när jag kände mig oerhört ensam. Jag tyckte att alla andra såg så lyckliga ut och jag drömde på nätterna att jag var lika lycklig men när jag vaknade var jag lika ensam igen som innan jag somnade. Låten skrev jag för att få ur mig ensamhetskänslan" säger Julia Viktoria.


För produktionen av låten Colors står Julia Viktoria Engborg, Clara Hagman och Henrik Moreborg.