Programtips P3

Måndag 1 maj i Musikguiden i P3 med gästredaktör: Syster Sol

Kl. 21.03-22.00.
Den här veckan tar Sveriges reggae-drottning Syster Sol över som gästredaktör och väljer musiken i Musikguiden i P3.

Singelaktuella Isabel "Syster Sol" Sandblom är gästredaktör i Musikguiden i P3 i veckan. Hon tar med lyssnarna till början av sin musikaliska resa, bjuder på juveler från reggaens och dancehallens färgglada värld och lyfter fram musikaliska systrar och drottningar från Skandinavien.

Syster Sol berättar personligt om hur hon som ung flydde undan en brusig och orättvis värld genom texter och toner. Musiken blev en trygg bubbla utan ångest och krav och där hittade hon förebilder som Billie Holiday, M.I.A. och Lauryn Hill.

Vidare under veckan fyller Isabel Sandblom låtlistan med reggae och dancehall och berättar om denna musikaliska värld som lärt henne att vända motgångar och frustration till kraftfulla uttryck och framgång. Hon berättar också om mäktiga möten med ikoner som Sister Nancy och Lady Saw och hyllar systerskapet.

Avslutningsvis plockar Syster Sol fram skandinaviska favoriter som ligger henne varmt om hjärtat. Fokus ligger på systrar och drottningar från rappens, dancehallens och reggaens värld och i spellistan finns klassiker från Melinda Wrede, Feven och musik av Cleo, Etzia och Aurelia Dey.

Musikguiden i P3 med gästredaktör Syster Sol sänds måndag 1 maj, tisdag 2 maj och onsdag 3 maj kl. 21.03.

Om Musikguiden i P3 med gästredaktör
Varje vecka tar en artist över Musikguiden i P3 som gästredaktör. Under tre program, på måndagar, tisdagar och onsdagar, får lyssnarna höra det personliga urvalet, musiken som formade dem och de viktigaste låtarna. Hör berättelserna bakom musiken från artisterna själva.

Musikguiden i P3 med gästredaktör sänds måndag-onsdag kl. 21.03.