Fotboll, allsvenskan

Yotún sköt segern till MFF

0:42 min

Malmö FF såg ut att få oavgjort i hemmamötet med Djurgården. Men då slog Yoshimar Yotún till med fyra minuter kvar och sköt segern till hemmalaget med 3–2.

Från drygt 25 meter fick Yoshimar Yotún kanonträff med vänsterfoten. Bollen skruvade sig förbi Andreas Isaksson i Djurgårdens mål och betydde 3–2 till Malmö i den 86:e minuten.

– Det kändes som att vi var starkare än dem och sen att vi har den här sydamerikanen i laget, det ska vi tacka gud för. Det var ett sinnessjukt fint mål, säger Malmös Anton Tinnerholm till Radiosporten.

Det betyder att Malmö har tre raka segrar, enda poängtappet kom i premiären mot IFK Göteborg där man spelade 1–1.

Malmö kvitterade med kvarten kvar genom Jo Inge Berget som var tillbaka efter skada. Markus Rosenberg tog sig förbi två bortaförsvarare innan han hittade norrmannen som fri i straffområdet slog in 2–2.

– Jag tycker att vi behåller tålamodet och får inte panik, säger Tinnerholm.

Trots stor hemmadominans hade Djurgården ledningen med 2–1 en bit in i den andra halvleken. Gustav Engvall slog in ledningsmålet för gästerna och låg också bakom kvitteringen till 1–1 i den första halvleken.

Anfallaren kontrade på egen hand på tilläggstid, gick omkull i straffområdet och från elva meter var Magnus Eriksson kylig när han inte helt logiskt slog in 1–1.

– Jag tycker att vi har bra kontroll efter 2–1-målet och det känns som att vi kan döda matchen. Vi har några omställningar som blir farliga. Deras 3–2-mål är väldigt tungt, jag tycker att vi är värda minst en poäng, säger Djurgårdens tränare Özkan Melkemichel.


Malmö FF-Djurgården 3-2 (1-0) 

1-0 Anton Tinnerholm (31), 1-1 Magnus Eriksson (45 str), 1-2 Gustav Engvall (65), 2-2 Jo Inge Berget (75), 3-2 Yoshimar Yotun (86).

Varningar, Malmö FF: Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Erdal Rakip, Yoshimar Yotun. Djurgården: Othman El Kabir, Jesper Karlström.

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.

Publik: 19 074.