Bröllopstider

Så får du de bästa bröllopsbilderna

Benny Ottosson i Tanumshede är prisbelönt bröllopsfotograf. Och han vet allt om hur man lyckas med bröllopsbilderna.

Alla har vi sett dem, de där mindre lyckade bröllopsbilderna där brudgummen blinkar och bruden ler krampaktigt i motljus. Inte så kul. Bröllopsfoton från den stora dagen ska ju tåla att visas upp, ramas in och bevaras. Bröllopsfotografen Benny Ottosson delar med sig av sitt viktigaste tips.

– Välj någon med erfarenhet, det räcker inte med kompisen med en bra kamera, säger Benny.

Efter hans tio år i branschen vet han vad han talar om. Det var efter 30-40 fotograferingar som han själv började känna sig säker.

– Det är skillnad på att ta en bra bild, det kan nästan vem som helst göra med lite tur. Men att ta 200 bilder under en dag som fångar allt, det är svårare, menar Benny.

Men om man känner att det är för mycket pengar som går till att hyra in en fotograf till sin bröllopsdag, vad kan då en hobbyfotograf ta till sig för att lyckas med bilderna?

– Jag har ett sätt när jag gör rena porträttbilder. Man ska helst inte stå i solen utan kanske gå in i skuggan. Ta några riktiga närbilder och kanske backa på några för att få med miljön. Och generellt se till att inte missa någonting som händer under dagen, säger Benny Ottosson.