P4 Nästa 2017

Erika Hansson är finalist nummer 5 i P4 Nästa Kronoberg

3:35 min

Som 14-åring släppte hon sin första singel och år 2010 vann Erika Hansson P4 Nästa i Kristianstad. När hon nu är med i tävlingen för fjärde gången är det med låten I see the sign.

RÖSTA: Skicka p4kron (mellanslag) låt5 till 72250

– Första gången jag hörde låten kände jag bara att "wow, vilken hit". Den slår an någonting på en gång och sedan bara växer den. Den är utmanande men samtidigt väldigt rolig att sjunga, säger hon.

Musiken är skriven av Jörgen Andersson och texten av Lennart Dahlberg. Men Erika Hansson berättar att låten ändå känns som hennes.

–  Jag har inte skrivit låten men har ändå varit med och påverkat. Jag har lagt till egna utsmyckningar och melodislingor. 

Som musikaliska förebilder nämner Erika Hansson artister som Peter Jöback, Sanna Nielsen, Whitney Houston och Frank Sinatra. 

– Artister som har bra röster och kan röra sig i många olika genrer, säger hon.

I augusti förra året flyttade hon från nordöstra Skåne för att studera Kulturledarprogrammet vid Linnéuniversitetet i Växjö. Men förutom att planera och arrangera kultur- och musikprojekt i framtiden drömmer hon såklart om att stå på scenen.

– Melodifestivalen och Eurovision hade inte varit fel. Att få komma ut med min musik och stå på stora scener är målet. Jag älskar att beröra människor, om det så är att få dem att börja gråta, eller stampa takten så älskar jag att få göra det och att möta en publik.

Lyssna på låten i ljudklippet nedan!