Stora problem för lokaltidningar efter datahaveri

1:00 min

Mediekoncernen Mittmedia har drabbats av ett stort datahaveri som bland annat drabbat LT i Södertälje, Norrtelje tidning och Nynäshamnsposten.

Problemen, som drabbat koncernens samtliga 28 tidningar, började i går kväll och fick den direkta konsekvensen att flera papperstidningar såg konstiga ut när de lämnade tryckerierna. Teknikhaveriet har även drabbat de nyhetssidor på internet som Mittmedia driver.

-Vi har haft problem med att uppdatera sajterna. Våra tekniker har jobbat hela natten med det här och jobbar nu oförtrutet under dagen, säger Daniel Nordström, chefredaktör för Mittmedias tre tidningar i Stockholms län.

Det är koncernens huvudserver i Sundsvall som drabbats av ett tekniskt fel, men vad det beror på vet man inte. Om man lyckas få några papperstidningar i tryck till i morgon är oklart. Just nu förbereder redaktionerna så kallade nödtidningar.

-Vi kommer ut med någonting i varje fall. Sen är frågan om vi kommer kunna ha så mycket redaktionellt material som vi vill eller inte. Även annonserna försöker vi rädda för annonskunderna. Vi får se hur vi kan rädda tidningarna till i morgon. Det här är inte roligt om man säger så, säger Daniel Nordström.