Finaldomare på HV71:s guldfest

Bara timmar efter den avgörande SM-finalen mellan Brynäs och HV71 dök delar av domarteamet upp på Jönköpingslagets guldfest.

– Det är inte acceptabelt, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren.

Efter SM-guldet samlades HV71:s spelare tillsammans med ledare och anhöriga på en nattklubb i centrala Jönköping. Vid midnatt fick de plötsligt sällskap av domarbasen Peter Andersson, finalens ena huvuddomare Peter Nord och linjedomaren Tobias Halster. Domarna fångades på bild av Aftonbladets fotograf på plats.

Peter Andersson säger till tidningen att trion hamnade på HV:s fest efter att de ätit tillsammans på en restaurang och pratat om säsongen.

– Sedan gick vi vidare till ett annat ställe. Där såg vi några HV-spelare, men gjorde valet att gå in och gratulera och tacka för säsongen. Men jag vill betona att vi tackade Brynäs efter matchen, säger Andersson.

SHL:s vd Jörgen Lindgren är mycket kritisk till domarnas agerande. Efter en liknande händelse under Brynäs guldfest 2012 togs ett beslut inom domarkåren att något liknande inte skulle ske igen.

– De skulle möjligen sagt hej och gått därifrån, men nu blev det mer än så. Det är absolut inte acceptabelt. De vet precis vad som gäller. Hur och varför det händer igen kan jag inte svara på. Man måste visa bättre omdöme än vad som är fallet här. Punkt slut, säger Lindgren till aftonbladet.se.