Kvalhjälten och danska stjärnan lämnar Skara HF

Skara HF tappar sin kantspelare Maria Sundin och den danska nyckelspelaren Ida Langbo Mikkelsen som båda går till seriekonkurrenten Önnered i damernas elithandboll.

Sundin var högst delaktig i att Skara HF klarade sig kvar i högsta serien då hon gjorde sex mål vardera i de två kvalmatcherna mot Kungälv.

– Jag tror att jag kommer kunna fortsätta utvecklas med Hamed (Kharzai) som tränare i den gröna tröjan. Jag har fått ett mycket positivt intryck av Önnered som klubb, allt har känts väldigt professionellt och de har höga ambitioner. Med ett nytt spännande lag tror jag vi kan gå långt i SHE, säger Sundin till Önnereds hemsida.

Mikkelsen värvades in till Skara under säsongen och var högst bidragande till att rädda laget kvar i den högsta serien.

– Jag har valt att spela i Önnered för klubben har en spännande klubbmiljö som tilltalar mig. Samtidigt ligger Önnered i en spännande stad som jag ser fram emot att bo i, men också närheten till min familj och vänner i Danmark, säger Mikkelsen till Göteborgklubbens sajt.

Både Mikkelsen och Sundin har skrivit på kontrakt över två år och Sundin kommer återförenas med sin förre tränare Hamed Khazrai som hon hade under sin juniortid i Sävehof.