Jättevändning i semifinalen mellan H65-Lugi

1:50 min

Lugi hade en sexmålsledning med 20 minuter kvar, då vaknade H65 och gjorde sju raka mål som utjämnar semifinalsserien till 1-1.

Cassandra Tollbring gjorde som så många gånger förr mängder av mål. Nio gjorda mål i den andra semifinalen blev direkt avgörande för det slutresultat som blev 27-25. Därmed lever skånederbyt, rivalmötet, semifinalsserien i allra högsta grad.

Men faktum var att Tollbring missade sitt sista skott i matchen, vilket gav Lugi chansen till återupprättelse efter sitt stora tapp i andra halvlek. Gästerna från Lund lyckades dock inte att kvittera till 26-26. Märkligt nog kom man inte ens till skott, utan blåstes av för passivt spel. Det gjorde att Marie Wall kunde sätta matchens sista mål för sitt H65 Höör.

– Det är nog den sjukaste upphämtning jag varit med om under alla mina år i elitserien. Vi kör bara på och helt plötsligt börjar vi få fart på spelet och bollarna börjar ticka in, så det var helt fantastiskt, säger H65 Höörs Jonna Linnell.

Lugis målvakt Ida Nilsson gjorde ett par mål redan i första semifinalen, och noterades för hela tre mål i den här semifinalen. En klen tröst för ett Lugi som nu får ladda om; nästa semifinal spelas först om en vecka, då i Lund.

För H65 Höör väntar först final i Challenge Cup till helgen mot Lokomotiva Zagreb.

– Nu blir det till att ändra fokus några dagar och försöka göra en riktigt bra match där nere, och sedan komma hem och ladda batterierna, säger Jonna Linnell.