Presidentvalet i Frankrike 2017

Macron utsatt för massiv hackerattack

2:05 min

Den franska presidentkandidaten Emmanuel Macrons kampanj har utsatts för en massiv hackerattack. Bland annat ska mängder av dokument ha läckts ut på nätet.

Kampanjen skriver i ett pressmeddelanden att flera mailkonton som tillhör personer inom Macrons rörelse En Marche! har utsatts för en massiv och koordinerad hackerattack.

Mängder av dokument ska ha läckts på nätet och kampanjen skriver att stulna äkta dokument har blandats med falska sådana. De fördömer attacken och skriver att det är uppenbart att motivet har varit att skada rörelsen inför den andra omgången i presidentvalet.

Det franska inrikesdepartementet vill inte kommentera uppgifterna med hänvisning till att det skulle kunna påverka valet. Det är på söndag fransmännen går till val, för att utse antingen Emmanuel Macron eller Nationella Frontens Marine Le Pen till sin nästa president.

Tidigare under fredagskvällen vände sig Nationella Fronten till den franska valmyndigheten med klagomål om att väljare i flera regioner har fått hem sönderriven valinformation med Le Pens namn på, medan informationen för Macron ska ha varit intakt.