Elias Lindholm tvingades bryta efter överfall

1:31 min

Elias Lindholm kan inte fortsätta matchen mot Tyskland efter en mycket ful slashing. "Ett övergrepp. Fantastiskt konstigt att ingen domare ser det", säger förbundskapten Rikard Grönborg till Radiosporten.

Samtidigt som Tre Kronor gjorde 2-1 mot Tyskland i numerärt överläge slashades Elias Lindholm stenhårt på baksidan av knäet av Marcus Kink.

– Han fick ont, det var en viss svaghet i benet efter det här. Det går en nerv där som jag misstänker är påverkad. Men prognosen kan jag inte uttala mig om nu utan vi får ta det dag för dag och se hur det utvecklar sig, säger landslagsläkaren Björn Sandström till Radiosporten.

Tyskarna försökte få svenskarna ur spel, men förbundskapten Rikard Grönborg tycker att svenskarna höll modet uppe.

– Vi påverkades inte så mycket i andra perioden, även om domarna missar saker. Sen i tredje kommer vi tillbaka, säger Grönborg till radiosporten.

– Det är ett övergrepp. Fantastiskt konstigt att ingen domare ser det. 

Lindholm föll ihop och fick ledas av isen och in i omklädningsrummet.

– Han kliver av den här matchen, åker tillbaka och duschar, sedan får vi se, säger Sandström till Radiosportens rinkreporter Peter Sundqvist.

Blir det aktuellt med lasarett och röntgen?

– Vi tar ställning till det efter matchen, säger Sandström.

Uppgifter gör gällande att läget ska vara okej för Lindholm och att han kommer att kunna spela framöver, men ingenting har bekräftats från landslagsledningen.

– Det är ett slag utan dess like, jag tycker att det handlar om ett överfall, säger Radiosportens Magnus Wahlman.

Domarna lämnade händelsen utan åtgärd. De svenska spelarna behöll kylan även om några var framme flera gånger och markerade hos den tyska spelaren.

– Jag ser inte när det händer men har fått berättat för mig att det är oerhört fult. Domarna säger att de inte ser något och tycker inte att det är hårt nog, säger Victor Hedman till Radiosporten.

Men ni markerar mot Kink har vi sett?

– Absolut. Vi står upp för varandra. Men det här är inte NHL, vi kan inte göra något dumt. Då blir vi utslängda ur matchen, säger Hedman.

– Men vi kan inte fokusera på det. Det är aldrig kul att se en lagkamrat ligga ner så länge och behöva hjälp av utan att något händer, men vi måste fokusera på att vinna matchen, säger Victor Hedman.