P4 Nästa Värmland

Heatland Boyz är finalister i P4 Nästa

3:24 min

I vintras satt de och plinkade på en gitarr hemma i soffan. Nu är de en av de fem finalisterna i P4 Nästa Värmland med låten "Here Comes the Time".

För att rösta på Heatland Boyz: Skicka sms till 722 50 och skriv "p4varmland låt4". Du får rösta max tio gånger från samma telefon. Varje sms kostar 3 kr + eventuell trafikavgift.

Heatland Boyz består av Kevin Björk Nordlund och Fredrik "Frippe" Myrer. Tillsammans tävlar de med sin låt "Here Comes the Time", med engelsk text av Sofia Leonsson.

– Den handlar om att vi lägger det gamla bakom oss och satsar på nya saker, säger Kevin Björk Nordlund. 

Kevin Björk Nordlund har ett förflutet inom dansbandsvärlden. I åtta år har han spelat, med banden Nordinz och Fernandoz.

– Sen var det för mycket ett tag så jag gav mig med det, så nu är det Heatland Boyz och trubadurduo och allt annat som står på agendan, säger han.

Även "Frippe" Myrer har sitt förflutna inom dansband. När han var 23 år kom han in i musikens värld på allvar, och sedan dess har han jobbat med allt från trubadurmusik till partyband.

När det var dags att lansera trubadurduon valde de att söka till P4 Nästa.

– Vi vill göra lite mer egna låtar framöver, så vi kände att det kunde vara ett ypperligt tillfälle att vara med, säger "Frippe" Myrer.

Redan nu är bandet igång med spelningar.

– För varje helg som går är det ju roligare och roligare att se att publiken är nöjd med det vi gör, och då blir vi samtidigt nöjdare, säger "Frippe" Myrer.

Varför ska man rösta på er?

– Vi är hungriga och nu satsar vi fullt ut på att förmedla vår musik, vår glädje och vår gemenskap till alla i hela landet, säger "Frippe".

– Och det är väldigt ärligt och genuint, fyller Kevin i. 

Röstningen pågår från den 22 maj till den 5 juni.

Mer om P4 Nästa Värmland