Alien: Covenant - snyggt och slemmigt

1:34 min

Några år efter Prometheus stöter en ny rymdexpedition på planeten där det förra äventyret tog slut. Ett fasansfullt möte sker (Premiär 17 maj)
Betyg: 3

Titel: Alien: Covenant
Regissör: Ridley Scott            
Manus: John Logan, Dante Harper 
Skådespelare: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup
Genre: Science-fiction
Betyg: 3

Vi är långt ut i det blå i nya Alien. Det har gått några år sen förra filmen Prometheus och nu ska en rymdfärja med 2000 embryon hitta en ny plats att bo på. Med på rymdskeppet finns Walter, en android som ska serva människorna, han är skapt för det. På väg till planeten som liknar jorden stöter de på en annan planet som verkar lika bra att slå sig ner på, och de landar en kapsel där. Då bryter helvetet lös.

Nya Alien börjar ursnyggt med Walter i ett kyligt vitt rum, där hans skapare pratar med honom. Och det finns några scener till som är värd biobiljetten. Bland annat mötet med androiden från Prometheus, David. Men när utomjordingarna dyker upp, är det samma gamla slemmiga monster som alltid, och dom är visserligen rätt skrämmande, men inte särskilt överraskande.

Alien: Covenant som nya filmen heter, efter rymdskeppet Covenant, är spännande, visst, och visuellt häftig men kanske inte så mycket mer. Mitt betyg blir en trea, men med ett plus efter.