H65 Höör till historisk SM-final

4:07 min

H65 Höör är klart för klubbens första SM-final någonsin. Målvakten Jessica Ryde spikade igen totalt när man besegrade Lugi med 27–19 i den fjärde semifinalen.

– Vilket jävla lag, det är vi allihop som gör att vi vinner med 3–1 i matcher mot Lugi. Jag har aldrig sett ett lag som krigar för varandra så många matcher i rad, säger Jessica Ryde till Radiosporten med tårar i ögonen. 

– Trillar inte tårarna nu så vet jag inte vad som varit fel. Är det någon gång man är glad i en handbollskarriär så är det nu. 

Gästande Lugi var aldrig nära att hota i den andra halvleken, som närmast var man i underläge med tre mål. När Cassandra Tollbring satte 26–18 på straff med knappt sex minuter kvar att spela kändes matchen avgjord.

Tollbring blev målbäst i hemmalaget med åtta fullträffar i matchen som H65 Höör vann med komfortabla 27–19. En annan matchvinnare var målvakten Jessica Ryde som stängde igen totalt mot sin förra klubb som petade henne för fyra år sen.

I den andra halvleken räddade Ryde 21 av 30 skott.

– För två år sen hade det varit mer känslor hit och dit men jag är över det där hur det blev, jag pallar inte tänka på det. Vi slår framför allt ut ett sjukt bra handbollslag, säger Ryde. 

Ett ryck i slutet av den första halvleken la grunden till semifinalavgörandet på hemmaplan. H65 Höör tog ledningen för första gången i matchen när Marie Wall gjorde 10–9 efter 23 minuter.

Man vann sedan resterande sju minuter av den första halvleken med 5–2 och gick till pausvila med en fyramålsledning. 

– Det är ganska jämnt i början men sen trycker de på och vi får inte till hemspringet. Då får de en liten ledning och det känns som att luften går ur oss, vi kommer aldrig ikapp, säger Lugis Anna Lagerquist som gjorde sin sista match i Lugi.

Till hösten flyttar hon till Danmark.

– Det var inte så här jag ville lämna. Jag sa det till tjejerna att det här är det bästa laget vi haft under mina sju år, det finns så mycket potential, säger Lagerquist.

SM-finalen, som för H65 Höör blir den första i klubbens historia, spelas nästa lördag i Malmö. Där ställs Skåneklubben mot segraren i den andra semifinalen mellan Sävehof och Skuru. 


H65 Höör-Lugi 27-19 (15-11)

H65 Höör: Cassandra Tollbring 8, Anna Olsson 4, Sofia Hvenfelth 4, Jonna Linnell 3, Emma Lindqvist 3, Tilda Winberg 2, Marie Wall 2, Michaela Fransson, Jasmina Djapanovic.
Lugi: Melissa Petrén 9, Ebba Engdahl 3, Elinore Johansson 3, Hanna Blomstrand 2, Olivia Löfqvist, Anna Lagerquist.
Publik: 700.

H65 Höör vidare med 3-1 i matcher.