Reslow uppmanas lämna sin plats i riksdagen

0:55 min

Moderaternas gruppledare i riksdagen Jessica Polfjärd är kritisk mot att riksdagsledamoten Patrik Reslow lämnar Moderaterna och går över till Sverigedemokraterna. Hon tycker att han bör lämna sin riksdagsplats.

– Det är klart det är tråkigt om en moderat väljer att lämna oss. Och så är det lite förvånande. Om man vill se mer moderat- och allianspolitik då ska man jobba med Moderaterna, inte något annat parti, säger moderatledaren Anna Kinberg Batra som inte visste om Reslows planer.

Hur påverkar det här Moderaterna, med lite mer än ett år kvar till valet?

– Det här är en person som har valt att göra så här och byta politik. Det får han stå för. Jag och alla vi andra kommer att jobba stenhårt för mer moderatpolitik och tydligare arbetslinje. Den går emot bidragslinjen som socialdemokrater och sverigedemokrater står för.

Kan han fortsätta som riksdagsledamot tycker du?

– Jag tycker att han ska lämna sina uppdrag. Moderatväljarna har ju valt moderata ledamöter för att genomföra vår politik, inte ett annat partis politik, säger Anna Kinberg Batra. 

Enligt Jessica Polfjärd, Moderaternas gruppledare i riksdagen, innebär inte Reslows avhopp någon större skada för Moderaterna och riksdagsgruppens arbete kommer fortsätta som tidigare.

Hon tror inte att fler moderater kommer gå över till Sverigedemokraterna i riksdagen.

Moderaterna har tidigare öppnar för mer samarbete med Sverigedemokraterna och det påverkas inte av dagens avhopp enligt Jessica Polfjärd.