Hyresgästföreningen vill överklaga höghus på innergård

1:23 min

Hyresgästerna och hyresgästföreningen vill att D. Carnegie ska ta deras oro på allvar när det gäller planerade höghus på innergården i Sollentuna. Annars kommer de att överklaga byggplanerna.

– Ja det kommer vi absolut att göra. Vi ska ju prata med hyresvärden först och sedan tänker vi gå vidare med det här, säger Mariana Rusch från Hyresgästföreningens styrelse. 

Hyresvärdarna Sollentunahem och D. Carnegie vill bygga radhus och ett 16-20 våningar högt hus på sina innergårdar i stadsdelen Tureberg i centrala Sollentuna.

Flera hyresgäster upplever att boendemiljön kommer att försämras om husen byggs på gårdarna, där det idag finns tvättstugor, uteplatser, lekparker och grönska.

– För att underlätta så mycket som möjligt när det byggs, om det nu blir ett bygge. Och gärna ta i beaktande oväsen, ljusproblem, att gården blir mindre och att det blir fler folk på gården, säger Caroline Andersson, som sitter i Hyresgästföreningens styrelse.

– Vi lyssnar på deras synpunkter så får vi ta in dem i beaktning, säger Luigi Fallai som är fastighetsutvecklare hos D. Carnegie.

Kan ni tänka er att revidera förslaget?

– Inte i stora drag, men vi kommer att lyssna på samtliga hyresgästers synpunkter.

Är det några specifika saker ni skulle kunna ändra på?

– Det är lite för tidigt att säga utan att vi har fått in de synpunkterna, säger Luigi Fallai.