Eclipse tillbaka i Stockholm - live på Musikplatsen

Det var gasen i botten när hårdrocksbandet Eclipse klev upp på scenen i Musikplats Stockholm. Efter att ha turnérat runt i Europa senaste tiden fick hemmapubliken chans att höra bandet live.

Hårdrocksbandet Eclipse har fått en drömstart på 2017. Albumet Monumentum hyllades av en rad kritiker när det släpptes i vintras och sedan bar det iväg på en stor turné runt om i Europa.

Nu är gruppen hemma i Sverige igen och laddar inför sommarens spelningar - bland annat som förband till Aerosmith och deras gig i Spanien.

– Det betyder jättemycket för oss. Bara att få associeras med ett sådant legendariskt band, det är lite som att deras stjärnglans rinner över på oss, säger sångaren Erik Mårtensson mellan några av låtarna.

Eclipse inledde den direktsända radiospelningen med The Storm och sedan fortsatte giget med låtar som Hurt och Runaways. Den sist nämnda gjorde Eclipse i Melodifestivalen 2016 och Erik minns den speciella upplevelsen att vara med i Mellon.

– Det var nervöst. Man skulle hålla reda på 40 kameravinklar. Det sista man tänkte på var sången. Jag drömde mardrömmar om det där.

– Här behöver du bara hålla reda på en sångmikrofon!

– Radio är perfekt, säger Erik Mårtensson med ett leende innan han och bandet kör igång Runaways som avslutning.   

Mer om Musikplats Stockholm här