Dagens gäst om jobbet som grävande journalist

Sanna Klinghoffer: Samhällsfrågor har alltid varit på agendan

5:13 min

I dagens P4 Extra berättar Sanna om sin bakgrund, arbete och hur det påverkar henne privat.

I veckan tilldelades hon årets Pennskaftspris för sin starka journalistiska integritet och ihärdigt uppmärksammande av viktiga samhällsfrågor. Något som alltid legat henne nära.
– Jag har en mamma som var och är väldigt samhällsintresserad. Så vi diskuterade mycket politik och samhällsfrågor har alltid varit på agendan hemma, berättar hon.

Sanna har jobbat med både radio och tv. I dag arbetar hon på Dokument Inifrån där hon bland annat gjort den uppmärksammade dokumentären Ensamma mot IS. En berättelse om två föräldrars kamp för att få hem sin dotter från Syrien.

Vilken relation får du till dem du berättar om?
– Som journalist träffar väldigt många olika människor och det är inte alla man träffar som man tycker om. Men man gör sitt jobb och berättar historien så rättvis och sann som man bara kan. Men just den här familjen kom jag och Bengt Lövgren som filmade väldigt nära. Vi var såklart hela tiden vår professionella. Men det är omöjligt att inte känna empati för en familj vars dotter är hos världens grymmaste terrororganisation, säger Sanna Klinghoffer i dagens P4 Extra.