Lördag 20 maj 2017

En myllrande dag med spindelblitz, artbingo och ålsläpp

5:01 min

När Rebecka Le Moine fick vara med om firandet av den internationella dagen för biologisk mångfald i Indien förra året, tänkte hon att detta borde vi göra i Sverige också.

Responsen landet över har varit lavinartad.

För ett år sedan firade Rebecka Le Moine den av FN instiftade internationella dagen för biologisk mångfald i Indien, där hon befann sig på praktik under sin biologutbildning. Hon tyckte det var märkligt att hon, som är så nördigt intresserad av ämnet biologisk mångfald, inte ens kände till dagen. Så när hon kom tillbaka till Sverige satte hon igång arbetet med att se till att det minsann år 2017 skulle bli ett rejält firande av denna dag (som infaller 22 maj varje år) även i vårt land. 

- Över Facebook fick jag kontakt med Erik Hansson på natursidan.se och vi satte igång omedelbart och började kontakta organisationer och lärosäten för att se om det fanns något intresse.

Och det fanns det, minst sagt.

- Det finns ett extremt stort engagemang därute, det här har fått väldigt mycket mer gehör än jag kunde drömma om. Jag kollade igenom vår lista nu, och om jag räknar rätt är det närmare 70 aktiviteter nu, bland annat en nationell spindelblitz, utställningar, guidningar, ålsläpp och artbingo.