Rullstolsinnebandy i Kalmar Sportcenter

0:47 min

Rullstolsinnebandyns slutspel i Sverigeserien avgjordes under lördagen i Kalmar Sportcenter. Då slutade hemmalaget Calmif Nights på en fjärdeplats.

 Rullstolsinnebandy är en sport som liknar sporten innebandy men med den stora skillnaden att alla utespelare tar sig fram på planen med hjälp av en rullstol. Att kunna behärska både boll, klubba, och en rullstol samtidigt ser ut som en svår uppgift, något som Calmif-spelaren Lasse Sjöberg bekräftar.

–Ja det är en grej för mycket. När man börjar spela är det hopplöst att hålla i den där förbaskade klubban medan man kör. Rätt som det är så funkar det bara.

Seriespelet i rullstolsinnebandy har funnits sen år 1997 och idag finns det ungefär 100 rullstolsinnebandy spelare i Sverige. I år var det dags för Kalmar att få arrangera finalspelet i Sverigeserien i rullstolsinnebandy. Calmif Nights ställdes i semifinal mot storfavoriten Nacka. Stockholmslaget gjorde vad man skulle och tog sig vidare till final där Eskilstuna väntade.

I med förlusten ställdes Calmif i en bronsmatch mot Göteborg. En match som var tuff och tät och där ställningen var 2-2 med tio minuter kvar av matchen. Men Göteborg pressade på i slutet av den sista perioden och lyckades få in två bollar in slutsignalen löd. Matchen slutade 4-2 till Göteborg och Calmif fick nöja sig med en fjärdeplats.

 Nacka vann i finalen mot Eskilstuna med hela 7-1.