Idrott för alla i fokus

1:12 min

På lördagen anordnades en prova-på-dag för parasport och andra idrotter i Karlstad. En av de nya sporter som visades upp var rullstolshandboll.

Linus Edlund spelar rullstolshandboll i Alingsås handbollsklubb. Han tycker att det är viktigt att parasporter visas upp. 

– Personer och ungdomar med funktionsnedsättning har fysisk och psykisk ohälsa i större utsträckning. Det är såna här saker som når flest och det blir också en gemenskap inom alla sporter när flera sporter samlas på samma yta, säger han. 

Över fyrtio utställare fanns på plats och det fanns många idrotter att testa på ute i solen utanför Sundsta idrottshus och inne i de olika hallarna. Janne Thorin på Parasport Värmland menar att det är viktigt för alla sporter att synas tillsammans. 

– I år är det inte bara parasport som är med, vi har med vanliga idrotter också om man får säga så. Det är bra för vårt steg eftersom vi satsar mot en inkludering. Det är viktigt att visa upp allt men parasporten är såklart viktig, säger Janne Thorin.