Schough sköt Eskilstuna upp i serieledning

2:21 min

Eskilstuna är ny serieledare efter seger med 1–0 mot Göteborg. Olivia Schough avgjorde med matchens enda mål i den andra halvleken.

Med 30 minuter kvar av matchen slog Olivia Schough in matchavgörande 1–0 för Eskilstuna. Den landslagsmeriterade anfallaren fick drömträff när hon satte matchens enda mål klockrent i krysset.

– Motståndarna sa ingenting, de va nog arga, men mina lagkamrater skrek "J*vla bra", säger Schouch till Radiosporten om reaktionerna efter hennes mål.

Göteborg flyttade upp spelet och jagade en kvittering  men lyckades inte få hål på Emelie Lundberg i bortamålet. Även Eskilstuna skapade tryck offensivt och gick för ett 2–0-mål trots ledningen.

Men det blev inga fler mål, Eskilstuna vann med 1–0 och tar därmed över serieledningen efter sex spelade omgångar.

– Vi gick hela vägen och det är jag glad för, säger Olivia Schough till Radiosporten.

Med 16 poäng toppar man tabellen, en poäng före tvåan Linköping och fyra poäng före tabelltrean Rosengård.

Ett ledningsmål var nära redan efter 21 minuter. Fiona Brown hittade, med en passning snett bakåt i straffområdet, till Ingrid Schjelderup som i bra skottläge drog bollen högt över mål.

I den första halvleken var också Lundberg i Eskilstuna nära att bjuda Göteborg på ett mål när hon agerade svajigt på en frispark. Men målvakten kunde till slut parera och mota bort bollen till en hemmahörna.