Fortsatta demonstrationer mot Maduro

Omkring 200 000 människor gick i ut för att protestera mot Venezuelas impopuläre president Nicolás Maduro. På den femtionde dagen i rad av demonstrationer svarade polisen, som så många gånger tidigare, med tårgas.

 "Vi är miljontals mot diktaturen" och "Ingen mer diktatur!", stod det på plakat som bars av demonstranter i Venezuelas huvudstad Caracas.

Under den femtionde dagen marscherade demonstranterna mot landets inrikesdepartement i stadens centrum.

- Jag är här med mina två barn. Jag kan inte få tag i mjölk, jag kan inte få tag i någon mat, säger en av deltagarna, 24-åriga Mariangel.

Oppositionsledaren Henrique Capriles sade att folket i landet massakrerats, men lovade att fortsätta motståndet och kämpa för landet.

Polisen sköt tårgas mot människorna i demonstrationståget som då skingrades. Drygt ett 40-tal personer uppges ha skadats i oroligheterna, enligt myndigheterna.

Lördagens demonstration uppges vara en av de största under de sju veckor som protesterna pågått. Demonstrationerna har i många fall lett till våldsamheter. Förutom 47 dödsoffer har hundratals skadats, 2 200 omhändertagits och drygt 160 fängslats.

I staden San Cristobal i delstaten Tachira, som gränsar till Colombia, demonstrerade mer än 40 000 människor på lördagen. Maduro har tidigare i veckan beordrat 2 600 soldater till delstaten för att dämpa gatuvåldet och plundringar.

Venezuela plågas av en djup ekonomisk kris med uteblivna löner och brist på mat, medicin och andra förnödenheter.

Regeringskritikerna lägger skulden för landets krisande ekonomi på Maduro och kräver att nästa presidentval, som är planerat till sent 2018, tidigareläggs och att fängslade regeringskritiker släpps. De vill också ha utländskt humanitärt bistånd för att motverka den ekonomiska krisen i landet.