Tre Kronor tvingas flytta guldfirande

Tre Kronor får byta plats för ett eventuellt guldfirande. Kungsträdgården är upptaget och i stället blir det Sergels Torg om landslaget vinner VM-finalen över Kanada, skriver Aftonbladet.

– Jag har varit i ”Kungsan” två gånger, så det kan vara kul att köra en tredje på Sergels Torg, sade lagkaptenen Joel Lundqvist.

Coloradoforwarden Gabriel Landeskog har under hela VM pratat om att han byggt upp en bild framför sig där landslaget, precis som 2013, firar sitt VM-guld i Kungsträdgården i Stockholm.

Kungsträdgården är dock uppbokad av Uefa inför Europa League-finalen i fotboll som avgörs i huvudstaden på onsdag.

Hockeyförbundet har istället siktat in sig på Sergels torg som guldfirarplats. Där togs Tre Kronors spelare emot efter VM-guldet 1998.

– Man är ju själv uppvuxen med Sergels Torg på tv, så det hade smakat fint, sade Joel Lundqvist efter söndagens matchvärmning inför VM-finalen.

– Det blir vad det blir, man är inte där, det viktiga för oss är att vinna och känna den glädjen. Sedan vill man i så fall dela det med svenska folket på något sätt, men det får vi ta sedan.

Lagkaptenen tycker det är viktigt att få fira ett eventuellt guld med supportrarna:

– Man vet att Tre Kronor betyder mycket för Sverige och svenska folket. Det är jätteviktigt att de känner att de är en del av det och kan vara stolta. Det tillhör att vinna en stor titel att få dela det med sina fans.