Seger för VSK Fotboll efter makalös vändning

1:05 min

VSK Fotboll stod för en makalös vändning när man vann med 2-1 mot Sandviken i norrettan.

VSK Fotboll såg länge ut att gå mot en på förhand oväntad förlust mot bottenlaget Sandviken.

Nykomlingarna Sandviken visade direkt i matchinledningen att man skulle satsa hårt på defensiven. Med ett samlat lågt försvar gjorde man det svårt för hemmalaget VSK att skapa lägen i offensiven.

VSK hade mycket bollinnehav men kom inte till några heta målchanser, istället så kontrade Sandviken in 1-0 i slutet av den första halvleken, målskytt för gästerna var den forne VSK-spelaren Marcus Hägg.

Västerås saknade Filip Tronét som var avstängd och det visade sig betyda en hel del i offensiven för VSK som också vilade anfallsesset Karwan i den första halvleken då han har haft ryggproblem som nu börjar bli helt återställda.

I andra halvleken fortsatte VSK att äga bollinnehavet men hade fortfarande problem att få till några farliga avslut mot Sandvikenmålet.

Länge såg det ut som att VSK skulle förlora matchen, laget blev också allt mer frustrerade i jakten på mål.

Det dröjde ända till den 90:e minuten innan det lossnade för VSK när Dylan Kosik satte kvitteringsmålet. När målet kom var Sandviken som slitet hårt i det defensiva riktigt trötta fysiskt.

Glädjen var enorm.

Dennis Persson kunde sedan i den 93:e minuten frälsa sitt VSK när han från vänsterkanten kom igenom och satte segermålet som fick hela arenan att jubla i kapp med de grönvita spelarna.

VSK vinner utan att prestera på topp och befäster därmed sin position som tvåa i tabellen bakom suveränen Brage.

Nu väntar två bortamatcher för VSK, fört Carsltad United nästa söndag och sedan Luleå veckan efter.