Norrköping

Missnöjd köpare vägrade ge sig

En försäljning av en begagnad köksmaskin urartade så att polisen fick åka ut och avvisa den missnöjde, skrikande köparen.

På söndagskvällen ringde en person till polisen och berättade att en mycket aggressiv man i över en timmas tid hade skrikit högt och slagit på inringarens dörr i Ljura, i södra Norrköping, skriver polisen på sin hemsida. 

Bakgrunden var att mannen hade svarat på en annons om att köpa en begagnad köksmaskin. Han hade kommit till inringarens hus och provkört och betalat köksmaskinen.

Men när köparen åkt därifrån ångrade han sig och åkte tillbaka för att reklamera köksmaskinen. När säljaren vägrade ta tillbaka maskinen uppstod, enligt polisens redogörelse, en mycket obehaglig stämning och köparen blev högljudd och aggressiv.

Efter en timme kontaktade säljaren polisen, som åkte till platsen och avvisade manen. Mannen är inte misstänkt för något brott.

Fakta/ Ingen ångerrätt

Konsumentlagstiftningen gäller inte vid köp mellan privatpersoner, utan endast vid köp av företag. Det finns alltså ingen ångerrätt vid köp av en privatperson. Detta måste köpare och säljare i så fall ha kommit överens om innan köpet. 

Allmänna reklamationsnämnden prövar inga tvister om köp av privatpersoner. Om köparen och säljaren inte kommer överens, får man vända sig till tingsrätten.