Supportrarnas rutiner inför derbyt

1:07 min

Inför kvällens derby mellan Djurgården och AIK fick P4 Stockholm besök av supportrarna Nickan Zetterlund, DIF, och Johan Ullvin, AIK.

– Man ska alltid se uppvärmningen, det är viktigt. Den matchen jag och min kollega inte gjorde det gick det skitdåligt, säger djurgårdaren Nickan Zetterlund. 

Djurgårdaren Nickan Zetterlund och AIK:aren Johan Ullvin är båda lite skrockfulla inför derbymatcherna, och har olika rutiner som de går igenom. Johan Ullvin undviker media så långt det går.

– Jag läser aldrig tidningar innan matchen. Jag läser inga krönikor, inga bloggar. Ingenting om vad som förutspås. Jag vill komma dit och se hur det ser ut på plan, jag vill inte se några förhandstips, säger han.

Nickan Zetterlund känner förhoppningar inför ikväll, och tror att derbyt kommer att gå bra för Djurgården. Johan är däremot orolig inför ikväll.

– Det här känns som första gången på länge som Djurgården känns hetare än oss. Så jag är extra nervös idag. Vi har varit bortskämda med derbysegrar, men fick ju förlusten mot Bajen i början av säsongen.  

Klockan 19:00 ikväll är det avspark på Tele2 Arena.