Nämndordförande om svartbyggesutpekad camping

0:44 min

Stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Nilsson (KD) hoppas att det kan finnas någon form av camping i det svartbyggesutpekade området på Bomstad. Men som det ser ut nu har byggnationerna gått för långt, anser han.

– Nämnden har ju inte sagt sitt än, så ingenting är klart. Men det är såklart att det kanske har gått lite för långt på den här platsen, säger Erik Nilsson till P4 Värmland.

Det handlar om ett hundratal campingplatser alldeles intill den långa populära sandstranden på Bomstad vid Vänern. Platsen har med åren alltmer kommit att likna ett sommarstugeområde med permanent uppställda husvagnar, tillbyggnader, staket och privata bryggor.

Enligt stadsbyggnadsingenjören som har granskat ärendet har det skett olovligt uppförande av byggnader för nära vattnet. Tjänstemannaförslaget är att campingföretaget ska få ett föreläggande om att avveckla säsongscampingen före jul.

Stadsbyggnadsnämnden tar upp frågan om en månad.

Nämndordföranden Erik Nilsson har inte läst tjänstemannaskrivelsens än, och därför är han försiktig i sina kommentarer.

– Jag skulle gärna se att det fortsatt kan bedrivas någon form av campingverksamhet där ute på udden. Jag känner mig tveksam om man kan fortsätta med säsongscamping som man har haft det idag, men kan det vara möjligt att ha vanlig camping där man ställer upp sin husvagn en vecka eller två? Det kanske vi får titta närmare på.