Malmö

Joakim på Augustenborgsskolan blev årets lärare

3:47 min

Läraren Joakim Björkman på Augustenborgsskolan i Malmö har vunnit tävlingen "Min lärare", och blivit nominerad av sina elever.

– Han är den bästa läraren jag haft och det kommer han alltid vara, säger André Issa.

Varje år låter tv-programmet Lilla Aktuellt elever utse den bästa läraren. I år föll valet bland 700 nominerade på Joakim Björkman som har en fjärdeklass på Augustenborgsskolan. Hans elever hade själva nominerat honom med olika motiveringar.

– Joakim är världens bästa lärare. Han spenderar mer tid med oss än med ämnena. Han tänker såklart också på ämnena och gör det roligare, säger Cirisk Ramadan.

– Han är en jättebra lärare och bryr sig mycket om oss, säger Taf Abdulkader.

Vad är viktigt hos en bra lärare?

– En lärare ska vara både sträng och snäll. Om en lärare bara är snäll då kan saker gå fel, men om läraren är sträng då lyssnar man och gör inte om grejen, säger Cirisk Ramadan.

Läraren Joakim Björkman är jätteglad över priset.

– Jag blev faktiskt ganska chockad när det hände och förstod inte innebörden, men det gör jag nu och jag är jättestolt, säger han.

Varför tror du att du har fått den här utmärkelsen?

– Förhoppningsvis handlar det inte bara om att jag är snäll och rolig, utan att jag även genomför bra lektioner, så det blir en mix av glädje och kunskap, säger Joakim Björkman.