Växjö

Östers IF sänkta på tilläggstid – trots uppsjö av målchanser

1:37 min

Östers IF åkte på en riktigt bitter förlust under måndagskvällen mot Helsingborg. Trots flera chanser att avgöra matchen i den första halvleken förlorade Öster med 2-1 efter att Helsingborg avgjort matchen på tilläggstid.

Det var svårt att ta miste på Österspelarnas bottenlösa besvikelse efter förlusten mot topptippade Helsingborg på Myresjöhus Arena under måndagskvällen. 

När Martin Christensen dundrade in 2-1 till Helsingborg med ett långskott, två minuter in på tilläggstid, var det säkerligen många av spelarna i hemmalaget som irriterat tänkte tillbaka på den första halvleken. 

Där var nämligen Öster fullständigt dominanta. Öster sköt 14 avslut på mål – Helsingborg ett. Utöver Mattias Pavic 1-0-mål till Öster så sköt Jonathan Levi i ribban, Mario Vasilj nickade i stolpen, David Johannesson missade ett friläge och Jonathan Drott sköt över från nära håll i ett gyllene läge. 

– Vi har många, många bra lägen. Vi kan nog sätta 2-0, 3-0 eller 4-0 [i den första halvleken]. Men så är det. När den inte sitter så kan man få det i röven, sa Jonathan Drott i Östers IF.

Gott om lägen för Östers IF att avgöra matchen redan i den första halvleken alltså – men 1-0 stod sig i paus.

Vad Helsingborgs tränare Per-Ola Ljung sa till sina spelare i halvlek är oklart – men oavsett vad så fick det effekt. Helsingborg ändrade om i sin uppställning, ryckte upp sig i den andra halvleken och Oke Akpoveta kvitterade till 1-1 för gästerna.

Helsingborg tog efter det över matchen mer och mer – och när de flesta trodde att matchen skulle sluta oavgjort så dundrade Martin Christensen in 2-1 till Helsingborg med ett hejdundrande långskott – med en dryg minut kvar att spela. 

En tung förlust för Östers IF som tappar ordentligt med mark i toppen av Superettan. 4611 personer såg matchen på Myresjöhus Arena.

– Det är bara att jobba på. Det finns inget annat. Sån här är fotbollen. Nästa gång är det vi som avgör sent. Nä, det är bara att jobba på. Kul med så mycket publik också, det är viktigt för oss, sa Jonathan Drott.