22 döda efter attacken vid Manchester Arena

6:35 min
  • Minst 22 personer är döda och 59 är förda till sjukhus efter en explosion under en konsert i centrala Manchester under måndagskvällen. 
  • Det finns barn bland de döda och skadade. 
  • Tre personer har gripits misstänkta för kopplingar till attentatet. 
  • Polisen utreder händelsen som ett terrorattentat. Polischefen Ian Hopkins bekräftar att man misstänker att det rör sig om ett självmordsattentat.  
  • Runt 21 000 personer befann sig på arenan för att se den amerikanska sångerskan Ariana Grande. Många i publiken var barn och ungdomar. 
  • Det finns inga uppgifter om skadade eller saknade svenskar enligt UD. 

Explosionen inträffade vid midnatt svensk tid, i samband med att en konsert med den amerikanska artisten Ariana Grande. Konserten hölls i Manchester Arena i centrala delarna av staden.

Ett drygt 50-tal rapporteras vara skadade. 

Polisen behandlar händelsen som ett terrorattentat enligt ett uttalande från polischefen för Greater Manchester Ian Hopkins. 

Ett vittne berättar för Reuters att hon hörde stora explosioner i slutet av konserten och att de inträffade när människor lämnade arenan.

TT skriver att minst en eller två höga smällar har hörts efter den amerikanska artisten Ariana Grandes konsert på inomhusarenan i Storbritannien, och refererar bland annat till Daily Mirror.

Människor som befunnit sig på platsen för att se konserten har sprungit ut efter att ha hört smällarna. En video på Twitter visar hundratals fans som flyr och skriker, enligt Reuters.

Det finns inga uppgifter om skadade svenskar eller uppgifter om att svenskar befinner sig i området säger UD. 

Artisten Ariana Grande hälsar via sina representanter att hon är "okej", rapporterar Billboard.

Ett vittne berättar för Reuters att hon hörde stora explosioner i slutet av konserten och att de inträffade när människor lämnade arenan.

– Vi var på väg ut och när vi var alldeles vid dörren var det en stor explosion och alla skrek, säger hon, enligt TT.

– Det var en stor explosion, man kunde känna den i bröstet. Det var kaos. Alla sprang och skrek och försökte ta sig ut, säger hon till Reuters.

Texten uppdateras.