22 döda efter explosion vid Manchester Arena

3:37 min

Manchesterpolisen bekräftar att 19 personer är döda efter en explosion vid Manchester Arena i Storbritannien. Polisen misstänker att det är ett terroristdåd.

Incidenten inträffade vid midnatt svensk tid, i samband med att en konsert med den amerikanska artisten Ariana Grande. Konserten hölls i Manchester Arena i centrala delarna av staden.

– Polisen har just meddelat 19 dödsoffer efter en explosion, säger Staffan Sonning, Ekots korrespondent i London. 

Ett 50-tal rapporteras vara skadade. 

Det är ännu oklart vad som orsakat incidenten.

Ett vittne berättar för Reuters att hon hörde stora explosioner i slutet av konserten och att de inträffade när människor lämnade arenan.

TT skriver att minst en eller två höga smällar har hörts efter den amerikanska artisten Ariana Grandes konsert på inomhusarenan i Storbritannien, och refererar bland annat till Daily Mirror. Människor som befunnit sig på platsen för att se konserten har sprungit ut efter att ha hört smällarna. En video på Twitter visar hundratals fans som flyr och skriker, enligt Reuters.

Artisten Ariana Grande hälsar via sina representanter att hon är "okej", rapporterar Billboard.

Ett vittne berättar för Reuters att hon hörde stora explosioner i slutet av konserten och att de inträffade när människor lämnade arenan.

– Vi var på väg ut och när vi var alldeles vid dörren var det en stor explosion och alla skrek, säger hon, enligt TT.

– Det var en stor explosion, man kunde känna den i bröstet. Det var kaos. Alla sprang och skrek och försökte ta sig ut, säger hon till Reuters.

Texten uppdateras.