BORÅS

Hon blir nya konstmuseichefen

1:33 min

Eva Eriksdotter, som senast jobbat som konstnärlig ledare i Varberg, tar över efter Pontus Hammarén på Borås Konstmuseum.

Igår beslutade kulturnämnden i Borås att de ska anställa Eva Eriksdotter som chef för Borås Konstmuseum från september. Hon får ett förordnande på fyra år, vilket kan förlängas.

Eva Eriksdotter är bosatt i Göteborg och har sedan 2013 varit konstnärlig ledare för Varbergs kommuns två konsthallar samt för den offentliga konsten i den kommunen. Dessförinnan har hon bl a varit avdelningschef för konst- och kulturavdelningen på Kultur- och fritidsförvaltningen i samma kommun.

Kulturnämnden är mycket nöjd med beslutet:

– Med Eva Eriksdotters erfarenheter och kontakter kommer Borås konstmuseum att ytterligare befästa sin position i Konstsverige, säger Kulturnämndens ordförande Sara Andersson (S).

Enligt nämnden har Eva Eriksdotter mångårig erfarenhet från konstområdet och är förtrogen med konstvärlden på flera nivåer, lokalt och regionalt och har även goda kontakter internationellt.

Nämnden lägger också vikt vid att Eva Eriksdotter även har erfarenhet av arbete med konstnärliga gestaltningar i det offentliga rummet, eftersom det är ett profilområde för Borås Stad.